Древнє місто – мов храм, чути вітру органи; Ми двоє у ньому, чужі і незвані. Малюються в сутіні фрески туманні, Що чекати ізвідти – мани´ або манни? Срібним снігом секунд покриваються душі, В пітьмі мерехтять силуети байдужі, Лиш місяць підморгує із закалюжжя; Дай-но світла ще трохи, захмарений друже. Хай у месі предивній все вколо розтане, Хай нічка омиє гріхи, ніби рани, Хай вітер несе над чужими світами – Поблукавши у них, ми вернемось над ранок.
|