Диво, просто диво
Між будяками паросток пробився,
тихенько ріс собі так чтиво.
як між ними такий слабкий ужився,
О диво, диво, просто диво.
Колючі, власні, горді і пихаті
злобно дивились на росток.
Господарі на полі, в земній хаті
на смерть кололи живий листок.
Злі руки тіло давлять, щоб убити,
навіщо їм не схожий так на них.
Ріс паросток, бо хтілось йому жити
і не сприймав неподобств він цих.
А будяки шипіли, злились, бились,
вдіяти нічого не змогли,
як чорні павуки, пересварились.
Паросток пустив нові ростки.
У небі ясне сонце посміхнулось,
дива, одні дива тай годі.
Дивлячись, живе серце сколихнулось
небаченій красі і вроді.
Посеред будяків прекрасна квітка
пахучим повіяла теплом,
на небі люба Матінка привітна,
усміхається людям добром.
Між будяками ростуть уже квітки,
ростуть смиренно і правдиво,
Божі здалека видніються ростки,
О диво, диво, просто диво.
10.07.2008р.
|