Чому
не пишеться? – Хто знає?
Де ті
віршовані врожаї,
Якими
сіяв я підлоги,
Моливсь
і скаржився до Бога?
Не в’яже
розум ніжну риму,
Перо
не ловить стрімку мить,
Душа
не прагне чомсь до Риму,
Тятива
музи не бринить...
Перебігали
чорні кішки, -
Я
думав все це просто смішки,
Ніхто,
гадав, не спинить хисту,
А тут
заціпило начисто...
Слова,
мелодії, події,
Душевні
крики, щастя, сміх,
Лиш я
не плачу й не радію,
Бо не
віршую, як на гріх...
Навколо
музика, поеми,
В
сніжинці кожній вічні теми,
А
руки трусяться від болю,
Одна
нікчемність йде на волю...
Проймає
холодом кістки,
Куди
подітись, де шукати
Натхненні
віршів колоски,
Які
змінив я на дукати?..
О
леле, чую... вітерець...
Листок
рвонув..., - та яж пишу...
Бодай
мовчанню тому грець...
Я
більше так не согрішу...
|