"Я знаю, що я нічого не знаю", -
Не спить у мені Сократ,
Щодня в суді лоба збиваю
У змінені норми стократ.
Досвід за ніч не пропити,
За день він не з'явиться в нас,
Лишається вчитися жити,
Ловити крокуючи час.
Без бою за право не встанеш,
Ніким попри шанси пройдеш,
У лету без імені канеш,
Поступишся іншим, авжеж.
Доля кориться впертим,
Мрії збуваються в тих,
Ладен хто навіть на жертви,
Істин заради простих.
Світ зневажає лінивих,
В темних лишає місцях,
Адже не станеться дива
В згаслих до знань серцях.
Хочу Вас бачити поряд,
Разом по сходах іти,
Чуючи вічний голод
До здобуття висоти.
Це стимулює ступати
Швидше, бо в ступні пече
Той, хто бажає знати
Більше про тверде плече.
"Я знаю, що я нічого не знаю", -
Тому закликаю рости,
Бо птахи теж не літають,
Коли не мають мети...
Цілковита правда. Тільки рух вперед і жага до знань допомагає вижити не тільки людині, а цілій цивілізації.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")