На горі Він стояв у жовтому плащі, Підігнаним вітром по самій фігурі, І пливло все, пливло, вертілось й пісні, Співали жінки білокрилі. Горбань сотньолітий, блідий і в екстазі, Поливав його ноги соком з ріки, А північний вітер в священнім посланні, Прославляв його велич на вічні віки. Голосило каміння долонями тиші, Прозорих та тонких ліній ріки, У надії, що колись нікчемний напише, А Владика .йому подарує світи. По полям мандрував Він, лелеками, Крила Йому посилали вітри, Світила на плечі спускалися спеками, Дітьми у ногах розквітали сади. Прародитель тілам дарував обертання, Розплавляючи вічність в пекельнім вогні, Він із неї кував ту жадобу пізнання, Що потім навіки посилилась в мені.
|