В’ЯЗЕНЬ Я в кам’янім мішку чужих облич, Навколо мене стіни, стіни, стіни, І холод погляду ворожого у спину: -Надію на повернення облиш. Над головою Всесвіту вікно, Спасіння шлях, Хтось клітку відчиняє, Я вільний птах, Та тільки не пускає Мене на волю неба тверде скло. У відчаї лечу на камінь плит, В німому криці розриваю серце, Я впевнений – душі моєї скельце Розтрощить цей байдужості граніт. Та марно все, останні сподівання, Розбиті в кров, уходять в небуття. Мені лишилось тільки каяття. Я на колінах. І я прагну сповідання. Молитв забутих тихо слів торкаюсь… Їх легкий подих відкриває твердь небес, Руйнує вічні мури, Я воскрес. Зневіри в’язень, Я з полону повертаюсь.
|