Дощ...! Холодний дощ іде вже третій день, Я третій день радію і сміюсь, Та осені стрічаю переддень, У хмарах сірих пам’яттю гублюсь, Своїм бажанням збоченим корюсь. Без парасолі з поверху спущусь, Поринувши у сиву пелену. Я так заждався лікаря-дощу, Що переміг спекоту цю страшну, Мені принісши свіжу дивину. А я іду, гуляю по дощу, І міряю калюжі всі підряд, Та регочу, підстрибую, свищу, Крокуючи зі струменями в ряд. Це – наш шалений із дощем парад. А я співаю у дощі хмелю, Із громом в такт лунає піснь моя. Це – мить свободи, про яку молю, Яка так рідко у житті сія. Все суєта – є лише дощ і я. Все дужче небо відкриває кран, Потоками свободи з хмарних врат, І студить, і лікує пекло ран І тішить душу наче рідний брат, І пестить серце тінню своїх шат. І під анестезією дощу, Щасливий та нещасний водночас, Я все і вся забуду і прощу. Єство своє відмию від зараз Від струпу мрій, ілюзій і відраз.
|