«КРІЗЬ ВІКИ»
(14 нісана )
Цвіт оливок
духмяно-ніжний,
Повний
місяць такий ясний…
Із Віфанії
тільки що вийшли
Його
учні і Син Людський.
По-святковому радісно
світиться
Під Оливною
Єрусалим
І нікому
іще не віриться,
Що сьогодні
востаннє з Ним,
З Тим,
хто смерть переможе
любов'ю,
Хто збудує
нетлінний храм,
Хто своєю
Святою Кров'ю
Царство Боже
відкриє нам.
І нікому
іще не віриться,
І ніхто
не збагне цю
мить…
А в
очах Його сльози
світяться
І від
туги серце болить.
Скільки кроків
іще до того,
Щоб
писання святі збулись?
Вниз збігає
стрімка дорога
Із Оливної,
як й колись.
Скільки кроків
іще до того,
Щоб пізнати,
що Син Людський
Через муки
зійде до Бога
Крізь безмежність
і крізь віки?..
|