МОЛИТВА ЗА МАМУ
Коли сади всі рясно зацвітають,
Коли на небі сонечко сія,
Я руки до пречистої складаю,
Щоб розцвіла і матінка моя.
Пречиста Діво, Мати всього світу,
Тебе сьогодні щиро я молю,
Щоби здоров’ям, щастям і любов‘ю
Благословила Матінку мою.
Щоби у свого дорогого Сина
Для неї випросила долі Ти.
Щоби матусенька моя єдина
Могла в садах весняних розцвісти.
Пошли їй, Матінко, щасливі роки,
Хай голову минає сивина,
Хай душу оповиє ніжний спокій -
Вона ж у мене рідная одна.
Допоможи їй внуків дочекати,
Своїм покровом навіки покрий,
Бо найдорожча в світі тільки Мати,
Я в серці ношу світлий образ Твій!
***************************
Десь далеко вгорі заспівав соловей
І засяяли радісно зорі,
Оповила любов на землі двох людей,
Щоб у щасті жили, а не в горі.
І пішли вони вдвох по дорозі життя,
Та тримаючись міцно за руки,
І не було між ними незгод і "сміття”
І не було між ними розлуки.
Ось засяяло в небі світило ясне,
Засвітилися зорі між хмари,
Оповило їх доленьку щастя рясне -
Поєдналися двоє у парі.
Обвінчали обручки їх руки й серця,
Душі трепетно в небо летіли,
І в Святого небесного Бога Отця
Вони ласки і щастя просили.
Дай же, Боже, прожити достойне життя,
Тай тримаючись міцно за руки.
Так же разом поринуть у вічне буття,
Щоб не знати ні горя й розлуки.
Дай же, Боже, багато здорових дітей,
І хорошую кожному долю,
Дай же, Боже, навколо нас добрих людей,
Дай достаток, кохання і волю.
І щасливі були, і раділи вони,
І дивилися радісно в очі...
Дивувались усі - звідкіля у весни
Та й настільки закохані ночі...