Панна Осінь тоне в зорях
плине небом ніжить вітер
огортаючись дитинно
в сон прозоро-мелодійний
перезрілого чекання
позолоченії віти...
опівнОчі п"ючи б"янко
я собі тебе намарю
закружляє юно-шпарко
наш медвяно-стиглогубий
спомин літа мій коханку...
серце вірить і не вірить
у відторгнення осіннє
що вплітається у ніжність
павутинкою сльози
ти мене пробач єдиний
що багряно-вереснево
я байдужа не тобою
пролилася у грозі
виноградні грона виснуть
як тугі русалок перса
наливаються медами
накликаючи любов
що мені оте зітхання
що ворушиться під серцем
я по вінця п’яна сонцем
я невільниця його
ти мене уже не спиниш
і не втримаєш нізащо
полечу у ніч сливову
де дрімотно місяць стих
бо загоїть всі облуди
і заніжить душу краще
інкрустована в повітря
карма осені кармінна
перепещена у гріх…
розтривожена русалка
збаламутить сонне плесо
поміж лілій що втомились
і відмовились цвісти
їй би слізок-намистинок
назбирати повну пригорщ
і у коси міцно вплести
щоб зустрівся Перелесник
синьоокий і жорстокий
що у мами син один
перелітно і курлично
засівався день у вирій
і намотував клубками
людські сміхи і жалі
задивилася у мрії
Осінь – панна незрадлива
роздаровувала диво
оберемками жоржин і
колисала на раменах
бурштинових мотилів…
ти мене пробач єдиний що багряно-вереснево я байдужа не тобою пролилася у грозі...-
розтривожена русалка збаламутить сонне плесо поміж лілій що втомились і відмовились цвісти...- Така витончена легкість і чуттєвість!..Прекрасна лірика!:91_smile-2:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")