У рівень брів, сурмлЕних в нить,
Арабська ніч до зір п’янить.
Чадри серпанок, вільгість віч,
Вага округла стегон. Клич-
ний дзвін сережок, вій пітьма, –
Спивай до дна бажань дурман.
Тягучий спів, щербету смак,
Небес розкритий зодіак.
Халвою вабить пругкість пліч,
Бурштин і мед – арабська ніч.
У слів тенета на вустах
Метеликом піймався шах.
Стріла мечеті, джин і сич,
На таці фінікова ніч.
Тонке зап’ястя, вуж-браслет,
Пантери вигнутий хребет
Кинджально тне ліниву ніч.
Граційне марево сторіч.
Навислих зір дозрілий сік,
Перебродивши, небом тік.
Зникома таїна облич
В шафранних бліках срібних свіч.
Пісок і млість, перлинний піт,
Окреслений в жагу живіт…
У вистук серця – над і пріч –
Шахерезади пряна ніч!
15.11.2011