Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 28.03.2024, 22:44
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Що є загрозою розвитку української мови?
Всего ответов: 497
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Новини та статті: суспільство, політика"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 96 97 98 99 100 ... 113 114 »
   12 документальных фильмов о жизни и творчестве поэта Тараса Шевченко планируют снять в 2013-2014 годах.

  Об этом говорится в итоговом протоколе конкурсного отбора неигровых кинопроектов, посвященных жизни и творчеству Т.Г.Шевченко, для формирования Программы производства и распространения фильмов на 2013-2014 год, передает УНН.

  По результатам питчингов, на основании выводов экспертной оценки представленных кинопроектов и по итогам расчета выставленных экспертами баллов, экспертная комиссия по вопросам кинематографии утвердила рейтинговый перечень 12 фильмов, которые предлагают Государственному агентству по вопросам кино включить в Программу производства и распространения на 2013-2014 год.

  Заявленный хронометраж Докфильма о Т.Шевченко будет составлять 22 —37 минут. Проекты будут реализовываться киностудиями
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 18.10.2013
 

16 жовтня 2013р. в Кембриджському університеті (Велика Британія) урочисто відкрили вулицю Тараса Шевченка. Це перше офіційне визнання українського поета в Лондоні.

Відкриття відбулося напередодні "Днів України у Великій Британії", організованих Firtash Foundation. Вулиця знаходиться в одному з найзнаменитіших районів Кембриджа – Сіджвік Сайт (Sydgwick Site), де розташований ряд гуманітарних і мистецтвознавчих факультетів університету – права, історії, релігієзнавства і середньовічних та сучасних мов.

Тридцять студентів і викладачі з Програми україністики при Кембриджі разом з Надзвичайним і Повноважним послом України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії Володимиром Хандогом
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 17.10.2013
 

Більшість українців не підтримують надання російській мові статусу другої державної. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» і обнародуваного на її сайті.

Дослідження проводилося 26 вересня - 6 жовтня 2013 р. За результатами дослідження, 43% респондентів підтримують надання російській мові статусу державної, 51% виступають проти цього. Близько 5% - не визначилися.

Як зазначається, в 2009 році кількість прихильників двомовності переважала над кількістю супротивників, у 2010-2011 роках їх кількість зрівнялася, а вже із середини 2012 року число супротивників двомовності стабільно вище (51-52%). Серед найбільших
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 17.10.2013
 

Лауреатом престижної британської Букерівської літературної премії за 2013 рік стала письменниця з Нової Зеландії Елеонора Каттон за книгу "Світильники”. Вона стала наймолодшим автором, який отримав нагороду – їй 28, а закінчила свій твір у 27. Роман став найдовшим переможцем у історії "Букера” – в ньому 832 сторінки. Це друга така премія в історії Нової Зеландії.

Результати оголосили 15 жовтня пізно ввечері.

Нагадаємо, що до короткого списку цього року увійшли:

Ноувайолет Булавайо (NoViolet Bulawayo) «Потрібні нові імена»
Елеонора Каттон (Eleanor Catton) «Світильники»
Джим Крейс (Jim Crace) «Врожай»;
Джумпа Лагірі (Jhumpa Lahiri) «Низина»;
Рут Озекі (Ruth Ozeki) «Казка про буття»;
Колм Тойбін
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 16.10.2013
 



  Восени топові українські письменники поділяться секретами успіху в літературі з початківцями. «Центр літературної освіти» оголошує прийом анкет на Осінню літературну школу, яка вперше проходитиме в Києві. Навчання буде відбуватися протягом 20 днів – з 19 жовтня до 9 листопада. Реєстрація учасників триватиме до 16 жовтня включно.

 Для молодих літераторів лекції читатимуть досвідчені та професійні письменники, видавці, літературознавці та культурні менеджери, а саме: Бекі Босхарт (США), Оксана Забужко, Тарас Прохасько, Юрій Макаров, Любко Дереш, Ірена Карпа, Андрій Кокотюха, Лариса Денисенко, Ірина Славінська, Ірина Вікирчак та Ростислав Семків.

  На Осінній літературній школі
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 15.10.2013


Осіння Літшкола     Осіння Літшкола»     Осіння Літшкола     Осіння Літшкола
 

  В рамках V Літературного фестивалю ім. Тараса Мельничука «Покрова» відбудеться вечір лемківської пісні і гуцульської поезії, який проходитиме 15 жовтня в Івано-Франківської обласної філармонії. Музичну частину забезпечать яскраві виконавці автентичних фольклорних скарбів – учасник відомого рок-гурту «КораЛЛі» Віталій Чупак, співачка і актриса Івано-Франківського драмтеатру Галина Баранкевич, яка зараз працює над альбомом лемківських пісень, а також гостя зі Львова, співачка, учасниця відомих телешоу Христина Соловій, яка своїм співом схвилювала до сліз Святослава Вакарчука.

  Гуцульську поезію представлятимуть імена, які в літературному світі говорять самі за себе – Василь Герасим’юк, Іван Андрусяк, Галина Петросаняк
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 10.10.2013
 

  Тридцятого вересня у Києві, в Українському незалежному інформаційному агенстві новин, відбулася знакова для України подія, значимість якої нам ще належить збагнути… Прес-конференція за участю сучасного знаного поета Ігоря Павлюка складалася з двох частин. У першій частині було презентовано поетичну збірку І. Павлюка "Чоловічі ворожіння” у перекладі польською мовою Тадеуша Карабовича.

  Книга побачила світ нещодавно у люблінському видавництві "Еріsteme” і була представлена широкому загалу читачів на Міжнародному Форумі видавців у Львові 13 вересня. Розпочав прес-конференцію її модератор, головний редактор журналу "Всесвіт” Дмитро Дроздовський. "Ігор Павлюк – справжній поет. Не подібний до нікого з теперішніх великих. Національний і космічний… Польська книжка Ігоря Павлюка – подія в нашій літературі і свідчення того, що її польський текст успішно виділяється своїми метафорами із сучасної польської поезії як оригінальне явище”,- так відгукнувся у своєму виступі і поки що неопублікованій статті про книгу "Чоловічі ворожіння” лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України поет Дмитро Павличко. ... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: bysluk123
Дата: 06.10.2013 | Коментарі (3)
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz