Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 26.04.2024, 02:53
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи повинно бути державне замовлення на друк поетичної літератури?
Всего ответов: 350
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Новини та статті: суспільство, політика"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 97 98 99 100 101 ... 113 114 »
  В рамках V Літературного фестивалю ім. Тараса Мельничука «Покрова» відбудеться вечір лемківської пісні і гуцульської поезії, який проходитиме 15 жовтня в Івано-Франківської обласної філармонії. Музичну частину забезпечать яскраві виконавці автентичних фольклорних скарбів – учасник відомого рок-гурту «КораЛЛі» Віталій Чупак, співачка і актриса Івано-Франківського драмтеатру Галина Баранкевич, яка зараз працює над альбомом лемківських пісень, а також гостя зі Львова, співачка, учасниця відомих телешоу Христина Соловій, яка своїм співом схвилювала до сліз Святослава Вакарчука.

  Гуцульську поезію представлятимуть імена, які в літературному світі говорять самі за себе – Василь Герасим’юк, Іван Андрусяк, Галина Петросаняк
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 10.10.2013
 

  Тридцятого вересня у Києві, в Українському незалежному інформаційному агенстві новин, відбулася знакова для України подія, значимість якої нам ще належить збагнути… Прес-конференція за участю сучасного знаного поета Ігоря Павлюка складалася з двох частин. У першій частині було презентовано поетичну збірку І. Павлюка "Чоловічі ворожіння” у перекладі польською мовою Тадеуша Карабовича.

  Книга побачила світ нещодавно у люблінському видавництві "Еріsteme” і була представлена широкому загалу читачів на Міжнародному Форумі видавців у Львові 13 вересня. Розпочав прес-конференцію її модератор, головний редактор журналу "Всесвіт” Дмитро Дроздовський. "Ігор Павлюк – справжній поет. Не подібний до нікого з теперішніх великих. Національний і космічний… Польська книжка Ігоря Павлюка – подія в нашій літературі і свідчення того, що її польський текст успішно виділяється своїми метафорами із сучасної польської поезії як оригінальне явище”,- так відгукнувся у своєму виступі і поки що неопублікованій статті про книгу "Чоловічі ворожіння” лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України поет Дмитро Павличко. ... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: bysluk123
Дата: 06.10.2013 | Коментарі (3)
 

Тернопільські освітяни знайшли 153 помилки на 149 сторінках підручника з математики для першого класу. Не краща якість і в математики для другокласників, – повідомляє Телеканал новин «24».

Помилки різноманітні – від пропущених розділових знаків та наявності русизмів до математичного матеріалу для старшокласників (як-от завдання на кшталт «Побудуйте коло найбільшого радіусу»).

Найбільше помилок – у нових підручниках з математики для 1-го та 2-го класу автора Рівкінда. Тираж цих книг – майже 400 тисяч примірників. Вони надійшли майже в усі школи України. Підручники з інших предметів, виданих нещодавно, теж вражають. Чимало логічних помилок виявили, зокрема, у «Природознавстві» для 5-го класу, у «Букварику» за редакцією Захарійчук та Науменко.
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 27.09.2013 | Коментарі (2)
 

Компанія GfK Ukraine презентувала результати дослідження «Читання книжок в Україні», в якому влітку 2013 року взяли участь понад 1000 респондентів по всій країні.

  Після оприлюднення детального звіту стала відома цікава інформація щодо ставлення українцями до мови книг. Хоча серед дорослих читачів лише 28% вказало, що люблять читати українською, 42% обрали б саме український, а не російський переклад, якби той коштував дешевше.

  Схоже, перед видавцями, що прагнуть популяризувати українські переклади ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 21.09.2013
 

Леся Геник: Свято вишиванки в м. Івано-Франківську  14 вересня з ініціативи молодого просвітянина, талановитого поета Олександра Букатюка, а також при підтримці Міжрегіонального поетичного клубу "Об'єднані словом" відбувся мегамарш вишиванок у м. Івана-Франківську. Розпочався він від пам'ятника Івана Франка, а далі вишиванки під крилом української пісні "помандрували" центральними вулицями міста.
  Кінечною точкою ходи стала фортечна галерея "Бастіон", в одній із виставкових зал якої учасники заходу мали можливість спожити вишукане поетичне слово, запричаститися живодайними рядочками українського поета-десидента Тараса Мельничука, котрий за словами Сашка Букатюка, виступає натхненником цього свята вишиванки. Варто зазначити, що подібний мегамарш в м. Івано-Франківську відбувається вже вдруге
... Читати далі
 

 

  В рамках фокусної теми ювілейного Форуму видавців («Жінка у світі, що змінюється») організатори обрали двадцять найдостойніших, на їхню думку, письменниць, поетес, перекладачів, видавців – усіх, хто пов’язав своє життя з книгою.


Ними стали: ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 17.09.2013 | Коментарі (4)


20 жінок, що творять світ української книги     20 жінок, що творять світ української книги»     20 жінок, що творять світ української книги     20 жінок, що творять світ української книги
 

  Дослідницька компанія GfK Ukraine презентувала результати дослідження «Читання книжок в Україні», здійснене на замовлення «Київстару» та за підтримки «Форуму видавців» влітку 2013 року. В ньому взяли участь понад 1000 респондентів по всій країні. До вашої уваги — узагальнення, подані на презентації.

Зріз показав, що 51% дорослих прочитали щонайменше одну книгу протягом останніх трьох місяців, а 30% — придбали. Серед активних читачів — 51% жінок у віці 20-29 років.
При цьому частка покупців книжок за останні 7 років знизилась: у вересні 2006 року їх було 42%. Серед книжок, які купують українці, стало більше художньої та дитячої літератури, а менше наукової, навчальної та довідкової літератури
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 17.09.2013 | Коментарі (2)


   Найбільше в Україні читають молоді жінки     Найбільше в Україні читають молоді жінки»         
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz