Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 25.04.2024, 01:39
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Прочитавши вірш чи прозовий твір, коментар...
Всего ответов: 350
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Архів матеріалів"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 211 212 213 214 215 ... 267 268 »
Щиро вітає Вас з Великоднем!

 Явилась милість нам Господня
І оживила світ, немов в раю;
В знаменне світле свято Великодня
Вітаю щиро кожну я сім’ю.
Бажаю щастя й злагоди в родині
Та благодаті Божої з небес
І хай по всій лунає Україні:
– Христос воскрес!
– Воістину воскрес!

... Читати далі
Розділ: Зі святом! | Опубліковано: galina-fesyuk
Дата: 13.04.2012 | Коментарі (1)
 

   Літературна творча спілка "Елітер" розпочинає творчий конкурс «УСІ МИ РОДОМ З ДИТИНСТВА», присвячений поняттям сім'ї, материнства, дитинства, родинного затишку та загальнолюдським цінностям. Для цього пропонуємо сформувати літературний альманах, надіславши на електронну адресу Літературної творчої спілки «Елітер» (eliter@i.ua) свої вірші, розповіді, повчальні історії, казки, присвячені даній тематиці до 1 травня 2012 року. В темі листа потрібно вказати «УСІ МИ РОДОМ З ДИТИНСТВА». Твори будуть опубліковані на сайті www.eliter.org.ua та видані у формі альманаху, де будуть опубліковані кращі, кожен з яких отримає по власному примірнику.

    Умови: твори надсилайте в одному файлі формату *.doc або *.txt, додатково в іншому файлі у формі анкети вказуйте ім'я, прізвище (псевдонім, якщо бажаєте), поштову адресу, контактний номер телефону та адресу електронної пошти.

 


    28 березня в ошатній музичній вітальні  Миколаївського художнього музею ім. Василя Верещагіна відбулася презентація третьої книги Оксани СМОЛИ «Білий рояль».
    Презентація в стінах художнього музею невипадково мала назву «ВЕРНІСАЖ ОДНОГО ОПОВІДАННЯ». Нагадаємо,  український художник Архип Куїнжджі  1880 року сміливо представив на розсуд глядачів одну картину –  «Місячну ніч на Дніпрі», це була виставка єдиної картини, в той час, коли навіть персональні виставки були рідкістю. Оксана СМОЛА презентувала одне оповідання. Воно вже має певне визнання на всеукраїнському рівні.
    Письменниця цього року стала лауреатом Всеукраїнської літературної премії ім. Романа ФЕДОРІВА за публікацію оповідання Білий рояль» в журналі Національної Спілки письменників України «Дзвін»
... Читати далі
Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 07.04.2012


   Презентація книги Оксани СМОЛИ      Презентація книги Оксани СМОЛИ          
 

Українська діаспора просить встановити у російському місті Нижній Новгород пам’ятник Тарасу Шевченкові до 200-річя від дня його народження.

Про це йдеться у переданому УНІАН зверненні Нижегородського товариства української культури «Джерело» до керівництва Росії та України.

"Члени української громадської організації «Джерело» щорічно відзначають день народження нашого великого земляка, покладають квіти до пам`ятної дошки на будинку №2 по Верхньоволзькій набережній. Однак, зв`язок Нижнього Новгорода з іменем Т.Шевченка настільки значний, що, на нашу думку, лише пам`ятних дошок мало, у місті необхідно встановити пам`ятник нашому великому землякові”, — йдеться у документі.

Наголошується, що «Нижній Новгород зіграв особливу роль у житті ... Читати далі
Опубліковано: Alokum
Дата: 05.04.2012
 

Доброго часу доби, шановні анумики!
Не буду ходити кругами і скажу відразу: справа в тому, що в селі Тетевчиці, Радехівского району, Львівської обл. в місцеві школі існує ціла козацька республіка, в якій є гетьман та козацькі братства названі іменами українських видатних людей (Т. Шевченко, Леся Українка, Петро Дорошенко та ін.), мені особисто пощастило вчитись у класі який називали братством ім. Богдана Хмельницького (в даний момент ім. Богдана Хмельницького названа козацька республіка), все це робиться з метою виховання дітей в атмосфері української історії та народного фольклору і що найцікавіще - учні помимо сучасних захоплень із задоволенням беруть участь у таких заходах!
Так от: за моєю ініціативою було вирішено створити сайт для "Республіки імені Богдана Хмельницького" (яка, до речі співпрацює з українським реєстровим козацтвом), а до Вас я звертаюсь з проханням надати інформацію про історичні факти (можливо місцевого значення, з посилан ... Читати далі
 

    В Україні почастішали інтелектуальні події загальнонаціонального значення. Один із таких заходів — тематична презентація «У майбутнього слух абсолютний», що відбудеться 9 квітня у приміщенні «Мистецького Арсеналу» за участю Івана Дзюби та Ліни Костенко, інформує гадета День.

    Поштовхом для зустрічі став вихід книги Івана Дзюби «Є поети для епох» (видавництво «Либідь», 2012), в якій вміщено біографічне інтерв’ю Ліни Костенко. Ця праця — результат літературознавчих студій Івана Михайловича.

    Захід відбудеться ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Alokum
Дата: 04.04.2012
 

    4 квітня в Музеї Тараса Шевченка Олександр Биструшкін представить унікальну колекцію — «Аудіоантологія української поезії».

Цей запис складається з дев’яти дисків (10 годин), коли слухач може заринутись у ціле море високого поетичного слова: від Шевченка і Франка до Олійника та Римарука, повідомляє газета День, яка є інформаційним спонсором «Аудіоантології».

До цього аудіовидання увійшли твори 13 поетів: класиків, шістдесятників і наших сучасників. За словами режисера і виконавця, народного артиста України Олександра Биструшкіна, записи він робив впродовж кількох років.

Так, вірші шістдесятників — Василя Симоненка, Леоніда Кисельова, Миколи Вінграновського, Івана Драча і Бориса Олійника — йдуть подвійним диском, а ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Alokum
Дата: 04.04.2012
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz