Лежебока Лежебока, лежебока на печі протер два ока, сонно глянув у віконце. ох високо світить сонце. Позіхнув і повернувся… Хто, подумав, що проснувся? Лежебока любить спати, ненавидить працювати. Сверблять боки від лежання і ростуть лише бажання: спати, їсти, що доби, лінь підняти голови. - Прокидайся – кажуть друзі. - Полежу іще на пузі. - Кричить півник – Ку-ку-рі-ку, розбудіть ось цю базіку, досить спати-спочивати, пора в полі працювати. Що б вродився урожай. спозаранку вже вставай, сонце піснею стрічай, час даремно свій не гай. Літо швидко проліта, мить одна і вже зима. Що посієш, те й пожнеш, на печі, ти, що візьмеш. То ж подумай друже милий, лінь бороти, знайди сили. 13.02.09р.
|