У маленькій книгарні великого старого міста, Де блукає дахами вночі чарівник-сажотрус, На полицях чекає нагоди втекти Монте-Крісто, І в атаку солдатів веде Урфін Джюс. Горезвісні пірати, гульвіси і тихі лакеї, Благородні ідальго, попереду сам Дон-Кіхот, Бідолаха, що марить давно біля ніг Галатеї, За граалем іде у похід Ланселот.
ПРИСПІВ: Тож співайте, співайте мені, менестрелі, Я загублюсь навіки у ваших ліричних світах, Тих, куди не сягав погляд Макіавеллі, Тих, що тихо живуть на полицях в книжках.
Я беру вас у руки, гортаю, торкаюсь, читаю, Відчуваю ваш запах легкий вересових полів, Чую гомін далекий незнаного поки що краю, Бачу обриси в світі тьмяних ліхтарів. Я шукаю оту, непрочитану досі ще книгу, Мою вічну і пову любові палку купину, У якій будем разом з тобою, кохана, довіку, У якій ми напишемо повість одну.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")