Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 24.04.2024, 22:54
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи є у Вашому н.п. поетична спілка, клуб?
Всего ответов: 342
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Куточок читача, глядача і слухача"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 3 4 »

Цікавим з погляду сублімації слід вважати блазон (та контрблазон), в якому опоетизовані частини людського, переважно жіночого, тіла: очі, губи, волосся, шия, груди, руки тощо.


... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 23.07.2022
 

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, у яку народ складає і своє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття”Панас Мирний.

Мова – це душа народу і нації. Це те, що живе у кожного українця в серці, мова, яка формує свідомість, творить людину, культуру і її історію. Любов – найперша християнська чеснота і сутність буття. Але однією з найбільших чеснот кожної культурної людини є любов до його рідної мови.

Перші слова, що чує народжена дитина – то слова матері. Всю свою любов вона передає ніжним поглядом, дотиком і мовою. Ненька теплими словами, неначе обіймами, ... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 03.07.2022
 

Віра Валє. Ілюзія ефективності: як і чому нас пошивають у дурні. – Х.: Фабула, 2020

Навряд чи ця книжка, яка завершує всі попередні пригоди на сущі та на морі, в Україні та за кордоном, отже, навряд чи вона зацікавить тих, хто впевнений, що ніколи не помиляється і не був ошуканим. Натомість допитливому читачу вона дасть змогу поміркувати про те, як часто ми стаємо жертвами фейків, шахрайства і брехні; робимо речі, позбавлені сенсу; ухвалюємо непотрібні рішення; як нас пошивають у дурні і чому ми дозволяємо це робити. Тобто книжка зацікавить того, хто хоч раз у житті ставив під сумнів нав’язані ззовні поширені стереотипи і доцільність усього, що відбувається у нашому ... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 22.02.2022


Що почитати? 5 книг про брехню     Що почитати? 5 книг про брехню»     Що почитати? 5 книг про брехню     Що почитати? 5 книг про брехню
 

Начиталися різдвяних книжок і вже в очікуванні весни? Не поспішайте. Якщо вам не вистачає снігу за вікном, то добірка зимових детективів швидко виправить це. Зробіть собі гарячого чаю, залізьте під ковдру і насолоджуйтеся по справжньому сніжними історіями:

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 21.02.2022


Добірка зимових детективів     Добірка зимових детективів»     Добірка зимових детективів     Добірка зимових детективів
 

Розваги у продовження серйозної теми
про історію козацьких прізвищ


Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 31.01.2022
 


Роман Рудий. Афоризми. Словомедитація.
- Чернівці: Книги - ХХІ, 2021

Виховання словом ми вже проходили – не завжди працює, натомість лікування завжди доречне. Наразі це здобування мудрості з життєвого досвіду, який відливається у лаконічну форму афоризмів, що їх визбирує для нас справжній майстер своєї справи.

Як знати, мудрі думки – завжди дефіцит у нашому світі, повному красномовства і балаканини. Вони – наче перли, які часом трапляються серед намулу буднів, і які варто збирати, берегти, колекціонувати. Автор цієї збірки афоризмів – справжній майстер цієї справи, адже його влучні думки складені життям і занотовані пером мудрості.
... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 17.01.2022
 

Створенням відповідного різдвяного настрою люди опікувалися ще в середні віки. Саме тоді виникли, так звані, містерії — драми на бібілйськи теми, персонажі яких проходили через випробування, аби зрештою отримати нагороду чи омріяну втіху. В Україні подібну функцію виконували вертепні драми, створені за мотивами євангельських оповідань про народження Христа. Попередниками літературного різдвяного оповідання стали усні історії, що зазвичай розповідали у святочні вечори.
 
 
Засновником окремого жанру з "різдвяною філософією" був Чарльз Діккенс, котрий не лише писав різдвяні оповідання для грудневих номерів своїх журналів, але й об’єднував їх в окремі "Різдвяні книги". Особливістю цих творів були наскрізні теми цінності людської душі, пам'яті і забуття, дитинства та любові до "людини в гріху". Серед персонажів обов’язково були пристуні ангели, духи та різна нечисть. 
 
Діккенсівський досвід поширився на твори інших авторів, подекуди втрачаючи певні атрибути, й натомість набуваючи нові. Так, окрім різдвяних оповідань поступово розвинувся цілий сонм жанрів, серед яких: різдвяні казки, фентезі, романтичні повісті, детективи тощо.
  ... Читати далі
Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 03.01.2022


   10 книжок для різдвяного настрою     10 книжок для різдвяного настрою»     10 книжок для різдвяного настрою    
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz