ДРЕВО ПАМ’ЯТІ МОГО НАРОДУ
Древо пам’яті мого народу,
Виростало упродовж віків.
Мозаїчне, рукотворне зроду,
Вистигало плодом від батьків.
Тематична форма від коріння,
Величезне явище судьби.
Сповідає досконале вміння,
Різночасся, волю боротьби.
Вихваляло похвалу колишню,
Поклонялось чемно саме їй.
Суще брало ідеальне вище,
Історичне все, від всіх подій.
Спадкоємцем стало - літописцем,
Написало книгу зокрема.
Сполучило світ у тому місці,
Де вершина визріла сама.
Залишало у глибинах часу,
Життєдайну пам'ять майбуття.
Дивовижне древо, гілля масу,
Заповідне квітом на життя.
|