Коментувати також можна з та

Сб, 20.04.2024, 10:01
Меню сайту
Категорії каталогу
Шляхтич Василь [969]
Харітонов Роберт [9]
Матіас Герман [1]
Опитування для Вас:
Чи потрібна зміна часу на годину вперед/назад?
Всего ответов: 438

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Поети Польщі категорії та розділи української поезії, українська проза Шляхтич Василь
 

З МОЛИТВОЮ ЗА УКРАЇНУ, ШЕВЧЕНКІІВСЬКИМ ГАЄМ ЙДУЧИ

З МОЛИТВОЮ ЗА УКРАЇНУ

Ще хвилина, а промине
Час, якого не зупиниш.
Попращаймо чужину
Ось проща в Батьківщину,
Щоб почуло серце наше
Своє рідне. Воно краще...

Краще буде! Наші люди
П*ястуком вдаряють в груди,
Молять Бога, як тоді,
Коли ставлялись біді
Шістдесять років тому
Кинені у чужину.

Знай, я й нині сльози бачу
Тих, які вже сплять, не плачуть...
На цвентарях чужини

Увійшли у вічні сни,
А нескорена душа
Завжди родить наше Я

Над Карпатами вже й тіні
Розливають жах дитині.
Син і доня, а вже й внуки
Від Карпат вивчають звуки.
Де мовчазні камінь, дзвони
Воскрешають сорок сьомий.
Перемишль 29.04.2007р.

ШЕВЧЕНКІІВСЬКИМ ГАЄМ ЙДУЧИ

Гай
Зелений гай
І землі рідної хати
Ні
Хоч хати бідні були
Не бідні ми
Рідної землі сини
Гріхом про це не згадати
Як жив наш дідусь
Де породила мати
Де тато
З чола стирав піт
Коли орав ниву
Це був його світ
Він тут був щасливий
Наші батьки
Завжди співали пісні
Чи були веселі чи сумні...
Тут виливали сльози
Коли приходила загроза
Ми їх сини
Нам все це треба знати
І з усіх усюд
Повертати
І кохати
І шанувати
Нам треба зберегти
Бо якщо ні
То втратим
Нашу святість.
Львів. 01.05.2007р.



Другие материалы по теме

Додав: Szlachtycz (14.05.2007) | Автор: © Василь Шляхтич
 
Розміщено на сторінці: Шляхтич Василь, Вірші про рідний край, Українцям, Вірші про мову

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 4374 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 spydut • 15:11, 20.07.2021 [Лінк на твір]
У бідноті ніколи не сидіти як серцем рідний край любити .


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz