"ЗАТЕМНЕННЯ", "Бідо моя, моя бідочко рідна", "ПРИТЧА ПРО КАМІНЬ"
ЗАТЕМНЕННЯ І знову у пору чутку, безшелесну, Як день над землею, мов сніг, розтає, Ховається місяць за тіло небесне І власною тінню у небі стає.
Це місяцю звично, йому це — значимо. Він там — у задумі, у передчутті. Затемнення навіть людині властиве, Лиш тінню їй бути не треба при тім.
Я знаю тон стан, коли воля сповита І серце жахається па бистрині. Затемнення розуму можна простити. Затемнення совісті — ні.
* * * Бідо моя, моя бідочко рідна, Як горло стиснеш так, що й не дихну, Як затуманиш очі до невидна, — Не накидай на серце пелену.
Хай бачить, незатулене і зриме, Дорогу і сутулості людські... О тій порі чужа біда ітиме, Підошви обриватиме слизькі.
Вона метатись буде, як сновида, Сліпа, мов кріт при сонячному дні. Як серце з болю власного не вийде, Залишиться німе, холодновиде, То як же далі жити з ним мені?
Бідо моя, моя бідочко рідна! Як горло стиснеш так, що й не дихну, Як затуманиш очі до невидна, — Не накидай на серце пелену.
ПРИТЧА ПРО КАМІНЬ Коли несеш ти щастя повний келих І зору горизонти замалі, Тоді свій погляд по землі не стелиш, Тоді не до поклонів їй, землі.
Купаєшся у небесах думками, Аж вискочить тобі напереріз, На рівній-рівніші непотріб-камінь. І так зіб'є! До стогону, до сліз.
І ти вже схочеш камінь проклинати, Але в ту мить побачиш на путі, Поперед себе, люду цілий натовп Й дізнаєшся у натовпі отім, Що інший хтось, щасливий до нестями. Долав тяжіння гамірних доріг І не помітив, як попав до ями... Жаль, камінь йому шлях не перебіг.
Я знаю тон стан, коли воля сповита І серце жахається па бистрині. Затемнення розуму можна простити. Затемнення совісті — ні.-супeр,пoчинаю Вас вивчати!! Увага!!!Кoли ВИ будeтe друкувати,тo нeoдмiннo мeнi вiдкладiть збiрoчку!!!
Як розум зникає то знищена думка життя ворогам продає .
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")