Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 03.05.2024, 02:49
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви друкували поезію?
Всего ответов: 421
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Новини та статті: суспільство, політика"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 109 110 111 112 113 114 »
Протягом 10 днів - з 10 по 20 серпня на сайті тривало ось це опитування:


Опитування щодо провини у конфлікті між Грузією та Росією

Всього взяли участь у опитуванні 20 користувачів. 19 з них (95%) вважають, що у військовому конфлікті навколо Південної Осетії винні політичні амбіції Росії, по 6 (30%) - США та Грузія.

Я не буду розвивати цю тему далі, адже достовірну інформацію з цього приводу можна дізнатись тільки коли сам побуваєш у зоні конфлікту і поспілкуєшся із жителями цих країн. Правди від ЗМІ, частина яких повністю залежить від олігархів, а частина і від влади у цьому питанні не дізнаєшся.

Дякую Вам, за те, що висловили свою думку з цього приводу.

Наступне опитування с ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 31.08.2008 | Коментарі (5)
 

Збірна України фінішувала на 11 місці на Олімпійських іграх . Фото: НОК Украины

У неділю, 24 серпня, в останній день Олімпійських Ігор в Пекіні розігрувалося 12 комплектів нагород. Збірна України у результаті опинилася на 11 загальнокомандному місці.

У марафоні у чоловіків переміг Самуель Камау Ванзіру (Кенія). Другим став Жуад Гаріб (Марокко), третім, - Цегай Кебеде (Ефіопія). У змаганнях з волейболу у чоловіків перемогла збірна США. Другими стали бразильці, третіми – росіяни. У змаганнях з баскетболу американці у фіналі виграли у іспанців, а в матчі за бронзу аргентинці обіграли литовців.

У художній гімнастиці (групові вправи) першою була збірна Росії, другою – збірна Китаю, а третьою – збірна Білорусі.

... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 25.08.2008 | Коментарі (1)
 



Автор: Правління Українського клубу
Коментарі (0)
ЗАЯВА

    За підсумками 91 засідання Українського клубу на тему «Українські цінності у контексті політики Президента Ющенка: мова (язик)», що відбулось 11 серпня 2008 року у Києві у конференц-залі Міжнародного Центру національного відродження, на якому експерти Українського клубу зокрема зазначили: «Кожне явище має свої особливості. У нас українська мова є мовою знищення української нації» (Антон Варварич), «Знання іноземної мови є валютною цінністю для українця. Українська є духовною, державною цінністю. Українець не потребує мотивації вживання української мови на українській території. В Україні сьогодні не вистачає суспільного містка, який би поєднував мовну практику індивідуума з мовною політикою держави. Мова має перестати бути скарбом, вона має стати знаряддя ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 22.08.2008
 

Сайт Вконтакте    Фахівці вважають, що російській соціальній мережі “Вконтакте” загрожує закриття внаслідок звинувачення в плагіаті.      “ВКонтакте” дуже схожий - і дизайном, і функціоналом на проект Facebook, а останній недавно запустив російськомовний варіант свого сервісу.
    Також в останні декілька місяців Facebook подавав позови проти сайтів-клонів. Наприклад, — проти німецької соціальної мережі STUDIVZ.
    Фахівці вважають, що ця подія може стати початком цілої хвилі судових позовів проти клонів Facebook в інших країнах, і найбільш вірогідним кандидатом на судовий позов є саме проект “ВКонтакте”
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 04.08.2008
 

   1 серпня минає 90 років з того скорботного дня 1913 року, коли перестало битись серце Лесі Українки - видатної поетеси, драматурга, співця душі свого народу.
   Із Грузії, з далекого гірського містечка  Сурамі, до України полинула гірка звістка, що зачепила чимало сердець.
   Україна втратила письменника потужного таланту, мислителя, що у глибинах світової історії знаходив символи, які були передвісниками майбутнього.
   Та про що б не писала Леся Українка, до яких алегорій не вдавалася б, наріжними словами її творчості було: "І все-таки до тебе думка лине, мій занапащений, нещасний краю..." Вона була істинною дочкою свого народу, тією, що увібрала в себе його духовне багатство, як данність прийняла його мову, жила думами про його долю.
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: irma
Дата: 01.08.2008 | Коментарі (1)
 

Переможцем Міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля 2008», що завершився сьогодні увечері в латвійському курортному місті Юрмала, став дует з Грузії Georgia    Переможцем Міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля 2008», що завершився в латвійському курортному місті Юрмала, став дует з Грузії Georgia.
    Переможці отримали головний грошовий приз - $50 тис. Друге місце і $30 тис. отримав молодий український виконавець, який виступав від Росії, Ірис (Ірина Розенфельд). Третє місце і грошова премія у розмірі $20 тис дісталася італійцеві Алессандро Рісторі.

    Приз глядацьких симпатій - пам'ятний подарунок, виготовлений російською ювелірною компанією, - отримав вик ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 29.07.2008
 

Київський апеляційний господарський суд зобов’язав суб’єктів кінематографічної діяльності для отримання прокатного посвідчення дублювати або субтитрувати всі іноземні фільми українською мовою.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"За втручання Генеральної прокуратури України приведено у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 20 грудня 2007 року Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування іноземних фільмів", - йдеться у ньому.

Так, Вищий адміністративний суд України скасував постанову Кабміну від 2006 року "Деякі питання порядку розповсюдження і демонстрування фільмів" та зобов’язав суб’єктів кінематографічної діяльності для отримання прокатного посвідчення всі іноземні фільми дублювати (озвучувати, субтитрувати) українською мовою. ... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 15.07.2008
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz