Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 02.05.2024, 22:01
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи потрібна зміна часу на годину вперед/назад?
Всего ответов: 438
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Новини та статті: суспільство, політика"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 108 109 110 111 112 113 114 »

Вперше вдалося зібрати таку кількість козаків з десятків країн. Велика Покровська Рада козаків Північної та Південної Америки пройшла в Філадельфії при церкві Святого Миколая.Відбулася фактично історична подія. Вперше вдалося зібрати таку кількість козаків з десятків країн. Велика Покровська Рада козаків Північної та Південної Америки пройшла в Філадельфії при церкві Святого Миколая.

Саме сюди колись привезли з Європи унікальні козацькі регалії, вивезені з Січі, врятовані особливо вірними козаками у 1918 році - таємно вивезли з Кубані. Потім Югославія, Німеччина, США. Саме тут була створена перша козацька станиця в США. Тож коли думали, де провести Раду, старійшини були категоричними... ... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 22.10.2008 | Коментарі (3)
 

    З нагоди вшанування 99-річчя від дня народження Богдана Ігоря Антонича (яке припадає на 5 жовтня 2008), 9 жовтня в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Університетська, 1) відбудеться літературний вечір «Богданові Ігорю Антоничу – 100-1». Цього дня університетська спільнота Львова звернеться з офіційним листом до Президента України щодо проголошення 2009 року роком Б. І. Антонича в Україні.
     Гостями вечора будуть відомі постаті української культури й науки: заслужена артистка України Олександра Бонковська; ректор Українського Католицького Університету о. Борис Ґудзяк; професор, член-кореспондент НАН України Микола Ільницький; народний артист України Богдан Козак; письменник, літературознавець Віктор Неборак; лауреати Національної премії Укр ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 07.10.2008
 

     Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що вона особисто і очолювана нею політична команда стоять на позиції відносно єдиної державної української мови. Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

    Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, при цьому Прем'єр призвала припинити всі провокації відносно цього питання. "Я б не хотіла, аби черговим аспектом протистоянь в демократичному таборі був розбрат на базі цього святого нашого переконання і нашої позиції", - додала вона.

    Крім того, Ю.Тімошенко повідомила, що вона і її політичні соратники в подальшій політичній діяльності керуватимуться даною позицією, яка відповідає норма Конституції України відносно державної української мови.



http://news.liga.net/news/N0851387.html ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 24.09.2008 | Коментарі (3)
 

 
Президент Ющенко виступив на Генеральній Асамблеї ООН, висловивши занепокоєння кризою на Кавказі, яка, за його словами, становить загрозу для української державностіПрезидент Ющенко виступив на Генеральній Асамблеї ООН, висловивши занепокоєння кризою на Кавказі, яка, за його словами, становить загрозу для української державності.

Віктор Ющенко заявив, що національний порядок денний України співзвучний з головними викликами, які стоять перед світом, і запропонував посилити співпрацю для подолання глобальних продовольчих, енергетичних і екологічних проблем.

Український президент закликав світову спільноту вшанува ... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 24.09.2008
 

18 молодих українців - переможці міжнародних змагань фізики, хімії, біології та екології - отримали гідну шану е від держави, а меценатів 18 молодих українців - переможці міжнародних змагань фізики, хімії, біології та екології - сьогодні отримали гідну шану своїм талантам. Але не від держави, а меценатів.

Гранти на десять тисяч гривень та іменні стипендії. Останні з врахуванням інфляції. Їх обдарованим хлопцям і дівчатам, українській інтелектуальній еліті вже найближчого майбутнього особисто вручив Леонід Кучма.

... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 24.09.2008 | Коментарі (1)
 

Два дні у італійському містечку Гамбеттола, яке знаходиться у провінції Форлі-Чезена, проходить антикварна виставка-обмін. Такі виставки проходять по всій країні і ті, хто має хоч якусь цікавість до таких заходів, має календар із указанням адреси та дати виставки.     Два дні у італійському містечку Гамбеттола, яке знаходиться у провінції Форлі-Чезена, проходить антикварна виставка-обмін. Такі виставки проходять по всій країні і ті, хто має хоч якусь цікавість до таких заходів, має календар із указанням адреси та дати виставки.



    Це вигідно Міським Радам, бо приїзд цікавих глядачів, продавців та покупців робить місто відомим, кожен квадратний метр вулиці, на якій продають т ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 23.09.2008
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz