Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 24.04.2024, 03:55
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Що Ви частіше робите у часи душевних розломів?
Всего ответов: 786
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Новини та статті: суспільство, політика"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 106 107 108 109 110 ... 113 114 »
Унікальна книга. Такою була перша моя думка після попереднього ознайомлення з солідним високоякісним виданням «Казки Карпат про тварин». 360-сторінкова книга побачила світ в ужгородському видавництві «Патент». Упорядкував цінне видання, підготував для нього тексти, вступну статтю, примітки та словник Іван Хланта. Цей невтомний, усіма знаний фольклорист, кандидат філологічних наук, доктор мистецтвознавства чимало віддав сил і часу для того, аби ця книга дійшла до читача. Зрештою, він видав понад 70 книг, значна частина яких є цінним фольклорним зібранням.
Беручи до рук цю книгу, передусім, привертає увагу тверда кольорова обкладинка, на якій зображені улюблені дитячі герої казок, про яких читаємо на сторінках видання. Книга чудово ілюстрована. Перед кожним текстом казки читач має нагоду милуватися прекрасними малюнками художника Мирослава Аронця.
«Я рішуче ставлю народну казку недосяжно вище від усіх оповідань, написаних спеціально для дітей освіченою літературою» - цей ві ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Бабічин
Дата: 20.01.2010 | Коментарі (1)
 

"N" бізнесмен нашого міста виявив бажання побудувати наркологічний центр.Подаючи заявку до Міськради вказав:
Йому потрібна лише територія під комплекс.Усі витрати,пов"язані із будівництвом,закупівлею обладнання,обслуговуюючим персоналом і т.д.
він бере на себе.Міській раді лише потрібно затвердити план,прийняти відповідну постанову і виділити територію.
Але протягом 7 місяців Рада так і не зуміла знайти "відповідну територію"."Там горбок є,а там ямка".Залишилось питання:чому на новобудови та котеджні райони місце є,а на наркологічну клініку так і не знайшлося???Можливо відповідь банальна-але за територію для житлового будівництва платять...
Від мене особисто:"Звичайно розбудова міста то добре,але щоб не сталося,що нікому буде жити в ньому"(наркоманія це-епідемія,а як можна зупинити епідемію без лікарні???)Але їм видніше-вони нагорі.
Додатки: Малюнок 1
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Medbrat
Дата: 03.12.2009 | Коментарі (2)
 

в Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульптора Олега Кузуба    В Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульптора Олега Кузуба. Увазі глядачів представлено взагалі-то порівняно небагато робіт – лише 31. Але яких! Їх, мабуть, неможливо назвати класичними. «Класикою» можна вважати хіба що дві голови: голова немолодої вже жінки у якомусь середньовічному капелюшку і голова… ні, назвати її точним відтворенням анатомічної частини людини неправильно. Це – почуття. Трохи підняте догори обличчя, прикриті очі, солодко-втішний вираз губ – насолода, екстаз!

в Лозівському краєзнавчому музеї відкрито першу персональну виставку молодого скульп
		<!-- ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: AlinaSmila
Дата: 30.05.2009
 

Вибух в Албанії: Кількість жертв зростає
16 березня 2008, 13:51
Кількість загиблих від вибуху збройових складів, який стався у суботу, 15 березня, в Албанії, зросла до семи чоловік, повідомив прем’єр-міністр країни Салі Беріша, передає Газета.ru.
Постраждали більше 240 чоловік. Тіла ще двох загиблих були знайдені на складах зброї.

На своїй прес-конференції в неділю, 16 березня, прем’єр сказав, що наразі в лікарнях знаходяться 243 поранені, 10 осіб вважаються зниклими.

Раніше повідомлялося про 5 жертв події.

У міністерстві охорони здоров’я Албанії заявили, що число загиблих може значно зрости, оскільки в той час, коли почалися вибухи, на складі знаходилися як мінімум 60 військовослужбовців.

Нагадаємо, перші вибухи прогриміли близько півдня за місцевим часом за 12 кілометрів на північ від Тірани. Причина вибухів поки не встановлена.

Жителів довколишньої місцевості евакуювали.

Свою допомогу Албанії вже запропон ... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Mira
Дата: 16.03.2009
 

Щорічно відзначаючи День пам’яті героїв Крут, мимоволі задумуємось над долею сучасної молоді. Адже молода жертва в боротьбі з чужою силою для кожного покоління українців стає ледь не історичною закономірністю. Наші матері з жалем згадують які молоді, гарні і віддані Україні хлопці загинули в боротьбі УПА. Кажуть, що таких тепер немає… Напевно є, але вони інакші і боротьба в них інакша. Виникає затаєна думка: чи можуть бути нові Крути? Більшість скаже, що ні. Проте нам важко позбутись переживань за нашу молодь, пам’ятаючи як історія клала на плечі кожного молодого покоління новий хрест української долі. Здається, що вже такого не буде. Але чи знаємо і розуміємо все, що діється з Україною? Без цього знання ми не зможемо бути впевненими у власному майбутньому. Якщо провести паралелі з передісторії трагедії під Крутами до сьогоде ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 26.01.2009 | Коментарі (8)
 


gazvijna1.jpg
На початку року, у зв'язку з проблемами постачань газу на сайті МАЙДАН з'явилася цікава стаття - " Пам'ятай про газ! Не купуй російське!". Ось зміст цієї статті:




Вчергове в перші дні Нового року Москва та її "Газпром" розпочинають газовий рекет проти України. Але у кожного українця також є важелі впливу на агресивного сусіда: НЕ СПОЖИВАТИ вироблену ним продукцію!

... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 19.01.2009
 

Світова економічна криза, яка в різних частинах світу лютує з неоднаковою жорстокістю, остаточно сплутала всі висновки економістів та фахівців із міграції Власник українського паспорта Андрій В. уже майже півтора десятиліття живе на два доми. Перший із них — у тихому обласному центрі Західної України, другий — у Лондоні. Втім із кожним днем такого життя він щоразу більше сумнівається, котру з його осель варто називати першою. Спробу повернутися додому і розпочати все з нуля він уже робив: як і більшість його колег, одразу ж після Помаранчевої революції. Але швидко зрозумів, що погарячкував — і повернувся до Туманного Альбіону. Причина цього — не тільки роздовбані та неосвітлені західноукраїн ... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 12.01.2009
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz