Свята користь землі, дана від Бога, На зміст жива, дужа до цвітіння. На свої хліба, від добра святого, Віддана на благо й воскресіння. На вищу суть, до мудрості людської, На річ святу, для гордості в душі. Щоб взяти вроду, від краси земної, Щоб мати думи й мислі не чужі Щоб радість їм текла як сині води, Від свого коріння з глибиною. І роса земна в добрій прохолоді, Скрізь сіяла з миттю забарною. Така користь землі, дана від Бога, На зміну літ, чиста і прозора. Для людей вона, як свята дорога, Як надія, віра і опора.
Тема Бога, пане Іване, дуже непроста. Дуже зважено треба підходити. Кожен приходить до Отця рано ачи пізно, співвідносить свої думки і дії із вченням Господа. Тож дійсно є справедливою думка, що через Бога ми пізнаємо природу єства. Мої щирі вітання!
Цікаві (не знаю чи правильні , бо не розумію) перепетії ритмів і зміна рифмів.Але все ж головним вважаю - ДУЖЕ цікавий і повчальний зміст.Мені дуже добре читався другий куплет, який звучав дуже мелодійно і тому напевно став найбільш зрозумілим. І все ж за зміст 5. А решта оцінювати вже кращим спеціалістам, поки що складніших ритмів просто не розумію, щоб докладно аналізувати. Для мене як музиканта - краще читаються мелодійно ритмічні вірші...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")