Безмолвья Глас, где Истина сокрыта, Шлет Дух освобожденья тихий зов, И Слово Божье годы и столетья Ждет пробужденья Сына из оков.
В невежестве в мир майи* погрузился Как птица он, запутался в силках, В тенета Аттавады, разрыве от Единства, Попала Его юная душа.
Расти, о, Сын, порви оковы майи, Проснись от сна, пройдя чертога три**, Чтобы в четвертом ты увидел истины сиянье, Покоя вечного Миров.
Небесный путник, «тот, что попирает ветры, Стопами не касаясь поверхности морей», Взойдет к Заре , сияющей в Единстве, Любовью озаряющей Миры.
И в миг единства с истинной Звездою, В миг озаренья видит вдруг, что он Был поглощен в Единое Творенье, Где «вечно сущий Луч стал всем».
И звук Безмолвия, и Глас Духовный созерцанья Укажет Путь, которым должен стать Лану.*** И этот Путь великого познанья Откроет тайну вечности ему.
А тайна эта в Истине сокрыта, Блаженства Мир и мудрости творенья круг, Что человек, дыханье Неба, Луч Звезды Духовной, Быть Солнцем должен, освещая все вокруг. 05.05.2014
Деякі примітки до віршу «Безмолвие»: *Майя - иллюзия **- Три чертога - чертог Неведения, Чертог Познания и Четог Мудрости. *** Лану - Ученик
Дякую за фе, але і серед росіян є чимало достойних людей, які засуджутьь дії Росії. Дуже шкода, що і в питаннях, які чіпають істину , є розділеність. Розміщуючи матеріал на своїй особистій сторінці, я й не думав, що він знову опиниться на головній. Хитросплетіння інтернет сторінок приходиться пізнавати і таким шляхом.
вибачте що я так сказав , але мене ніхто не переконає в тому ,що добрий українець - це той хто в першу чергу говорить , пише , а значить і думає по українськи , і ніхто мене не переконає , що добрий монгол є той хто розмовляє китайською мовою і рахує себе патріотом Монголії _ я не хочу переконувати нікого в цьому , шкода що патріоти українці виходять більше не з українських фамілій ( Бандера по суті в прадідах мав молдаван ) а мій батько також латиш - але я зрозумів , що українець той хто розмовляє і знає українську мову , а писати по російськи краще на російських сайтах , де можна пропагувати росіянам - український дух ... ВИБАЧТЕ !
Питання дуже обширне, наприклад, я маю укр. прізвище, брати тата також. Але живуть вони в Росії(Санкт Пєтєрбург) і рідні там дай боже, всю не перерахуєш. А вирішив написати допис тому, що село у нас спільне(на Волині). І розмовляють вони українською мовою чудово, без напруження, враховуючи і дітей які виросли в Росії. І тут криза стусунків через війну, а не через національність. Багато росіян мають український дух. Є різниця коли спілкуєшся з росіянами-туристами і з тими, які багато місяців на рік мають змогу жити в Україні.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")