Афанасьєва Вікторія
Народилася 13 серпня 1989
року в м. Черкасах. Мешкає в Києві. У 2005 році закінчила Дитячу музичну школу
№ 10 за фахом фортепіано. У 2006 – Український гуманітарний ліцей Київського
національного університету імені Тараса Шевченка.
У 2004-2006 роках відвідувала літературну студію Василя Герасим’юка. Пише вірші та прозу. У 2006 році вийшла
друком перша збірка „Абрикослів”,
презентація якої відбулася 18 квітня 2006 року в Національній спілці письменників
України.
Брала участь у київській
нараді молодих письменників у НСПУ. Цього ж року в березні перемогла в
Міжнародному літературному симпозіумі „Блакитні вежі золотого слова” в
номінації „Поезія”, вступивши до Київського національного університету імені
Тараса Шевченка на філологічний факультет (спеціальність – літературна
творчість та українська мова і література). Цього ж року стала студенткою
Національного університету „Києво-Могилянська Академія” за спеціальністю
правознавство. З 2010 року - бакалавр права та філології. Протягом 2009-2010 навчального року була обрана співголовою Літстудії Інституту філології імені Максима Рильського.
|