Ти не дивуйся, що вночі літаю, Як бачиш образ мій на тлі нічних зірок. Ти не ревнуй мене до місячного раю, До дій розпусних і низьких думок. У ніч таку я мов від себе вільна Єство гріховне лине від вікна Кудись увись: то стрімко, то повільно, І я одна у Всесвіті, одна! Тікає кіт, ховається собака, Ти дивишся, лякаєшся очей, А я сміюсь, читаю дивні знаки І знову йду у темряву ночей. Тріпоче вітер довгі мідні коси, А я сміюсь. Скажений маю сміх. Не холодно мені, хоча вже пізня осінь. Я знов грішу. Пекельний маю гріх. А вранці повертаюся додому. Мовчиш ти, мов нічого не було. Лиш притискаєш міцно, як в судомах. По тілу розливається тепло. Сьогодні я літала десь у Відні І стукала у вікна королю. Ти здогадався, милий, що я – відьма, Але тебе всім серцем я люблю!
|