Пшениця -- для вина, селітра -- для забави, для злету в височінь дрімаючих мостів, для щастя. Між доріг незгаданої слави, розтоптаних зірок, фарбованих хрестів всміхаєшся мені. Я на тобі спочину, тобі вже все одно -- один ламкий граніт. Бо тут стріляють кожні чверть години й весна буває раз на десять сотень літ. Розвиднілось на мить, під золотим портретом з"явилися мені чотири цифри -- рік? Так, розписав нам світ невидимим багнетом, закон, і серед дня жахаючий вовік. Одиниця і дев"ять і вісім і сім -- в дикій прірві епох ненаситних, що пробігла полозом по серцю моїм, віддзвеніла й вляглась непомітно. Мені -- початок дня, тобі -- кінець вистави, мені -- час зміни бурь і смородів вождів. Але я ще посплю. Я знаю -- нам, ласкава, ще довго спати слід до радісних часів, коли останній бій, примхлива перемога салютом задзвенить, розріже небосхил, і невідомий рік покаже нам дорогу до щастя із безглуздих стомлених могил.
Ніки у Вас міняються, як рукавички! Проте, впізнаю Ваш стиль, манеру та тематику. І мені таке подобається. (Правда, не зрозуміла оцю частину першого речення: "селітра -- для забави, для злету в височінь дрімаючих мостів, для щастя." Поясніть, коли ласка...(хімію не любила ще зі школи)) Кінцівка дуже вражаюча. Просто бомбова.
Отримала пояснення, доношу його до загалу, бо даний автор не має змоги (чи права) коментувати. Отже, "селітра -- один з основних компонентів пороху) (тому там забава і виліт мостів тобтор їх підрив:)". Дякую за пояснення. І вірш тепер зрозумілий повністю. ( "катайте" ще! )
З початком твору зовсім не погоджуюсь - "Пшениця -- для вина, селітра -- для забави, для злету в височінь дрімаючих мостів, для щастя".
Щастя не може бути у підірваних мостах, якщо ми не мусульмани і не оголосили комусь кровну помсту чи ще щось.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")