ЛЖЕПРОРОКИ
Лжепророки, лжехрести, чи щось подібне,
Противитись приречено скоріш та краще.
Постане хто? шепотіння не потрібне,
Що проти божества, чому беремо, нащо.
Отруту нестерпучу п’ємо в безсилі,
Немов обов’язок тяжкий, ми проти Бога
Беремо гріх, боляче, недужі в тілі,
А щоб спинитися, долає нас знемога.
Відтоді ніч у безсонні нас томила,
Яка сміливість у безкриле поривання.
Життя спокус, даром чорним наділило,
Щоб іти в неволі на дике існування.
Там не скоро нам, до божества добратись,
Бо там користь, вже виглядає нетямущих.
Вона у темній млі, вміє розбиратись, .
Коли від лжепророків дати всім грядуще.