Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пн, 29.04.2024, 03:49
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви працюєте?
Всего ответов: 637
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Новини та статті - культура"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 49 50 »
В Україні запрацював онлайн-театр Dramox. Це чеська стрімінгова платформа з відеоверсіями вистав від українських та світових театрів.

Зараз українським глядачам доступні спектаклі 16 українських театрів, серед яких вистави театрів “Золоті ворота”, “ДАХ”, “Театру 360 градусів”, Театру драми і комедії на лівому березі, Львівської національної опери, Театру ім. Лесі Українки, Одеського драматичного театру ім. Василька та інших. У подальшому український репертуар розширюватиметься. Також можна проглянути вистави 15 зарубіжних театрів, які транслюють з українськими субтитрами. ... Читати далі
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 17.02.2022
 

В обласному краєзнавчому музеї, що у місті Борщеві на Тернопільщині, зберігається раритетне видання «Кобзаря» 1860 року. І цілком можливо, що цю збірку ще за життя тримав у руках сам геніальний поет.
 

Колекція «Кобзарів» Борщівського музею
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 15.02.2022


   Унікальна колекція «Кобзарів» на Тернопільщині     Унікальна колекція «Кобзарів» на Тернопільщині»     Унікальна колекція «Кобзарів» на Тернопільщині    
 


Енді Ворхол лемко, який зробив революцію у мистецтві. Багатії змітали з аукціонів його картини вартістю у кількадесят мільйонів доларів.
... Читати далі
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 10.02.2022


   Енді Ворхол - українець, який створив найепатажніший художній стиль XX століття     Енді Ворхол - українець, який створив найепатажніший художній стиль XX століття»         
 


В обласній бібліотеці імені Івана Котляревського цьогоріч планують оцифрувати близько восьми тисяч книг та газет. Це 16 відсотків від загальної кількості екземплярів, які у закладі хочуть перевести в електронний формат. Про це Суспільному розповіла заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко. Роблять це, каже, зокрема, щоб зберегти старі екземпляри. Знайти їх можна у вільному доступі.

Двічі на тиждень до обласної бібліотеки імені Котляревського у Полтаві приходить історик Олег Скирда. Тут він опрацьовує матері ... Читати далі

Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 04.02.2022


   У Полтаві планують оцифрувати понад 800 тисяч видань     У Полтаві планують оцифрувати понад 800 тисяч видань»     У Полтаві планують оцифрувати понад 800 тисяч видань    
 

У Мілані відкрилася українська бібліотека завдяки асоціації "Ukraina Più – Milano" ("Україна плюс Мілан"). Відвідувачі бібліотеки можуть скористатися послугами для емігрантів. Про це повідомляє видання "Голос українською".

Читачі бібліотеки можуть скористатися послугами для емігрантів від Agenzia di Servizi per Immigrati-CAF (Агентство іммігрантських послуг) e Patronato-Biglietteria Aerea, та рядом інших послуг. Зокрема, з березня планується організація майстер класів і темат ... Читати далі

Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 01.02.2022


У італійському Мілані відкрилася українська бібліотека та є книги з автографами авторів     У італійському Мілані відкрилася українська бібліотека та є книги з автографами авторів»     У італійському Мілані відкрилася українська бібліотека та є книги з автографами авторів     У італійському Мілані відкрилася українська бібліотека та є книги з автографами авторів
 

Організатори Всеукраїнського рейтингу "Книжка року-2021" оголосили шорт-листи номінантів. Оприлюднено списки в номінаціях: "Хрестоматія", "Красне письменство", "Софія", "Минувшина", "Обрії", "Дитяче свято".
 

Короткі списки складені за абеткою. Лавреатів буде названо у лютому 2022 року.

Шорт-лист номінації "Хрестоматія" – художня класика:

Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 25.01.2022
 

Міжнародне журі, до складу якого увійшли представники Франції, Японії, Польщі, Венесуели та Італії, обрало переможців Болонської виставки ілюстраторів. Серед них — дві художниці з України.

Як пише suspilne.media, про це повідомляється на сайті виставки.

Всього на 55 Болонську виставку ілюстраторів подали заявки 3873 художники з 92 країн. Було обрано 318 фіналістів конкурсу. Серед переможців — представниці України Дорошенко Поліна та Іваненко Ганна.

Болонська виставка ілюстраторів проходить щорічно з 1967 року. Мета конкурсу — показати останні тренди ілюстрації за допомогою нових художників. Виставка організовується в рамках Ярмарку дитячої книжки у Болоньї (Італія). Цьогоріч захід проходитиме з 21 по 24 березня.

 
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi
Дата: 24.01.2022


   Дві українські художниці перемогли на конкурсі Болонської виставки ілюстраторів     Дві українські художниці перемогли на конкурсі Болонської виставки ілюстраторів»         
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz