Йде плачучи мати закуреним полем,
Шукає синочка, кровинку свою,
Але вже живого не знайде ніколи,
Бо він за Вкраїну поліг у бою.
Ступає на землю, що кров’ю залита,
І дивиться пильно на мертві тіла –
Розстріляні хлопці лежать, наче сита...
Та рідну дитину і тут не знайшла.
А син її плаче і стогне від болю,
„Ой мамо, рятуйте!” Та мати не йде,
Не знає, де син, і все ходить по полю,
А німець людину на розстріл веде...
Війна вже скінчилась, вертають солдати,
І бачать, як жінка самотньо стоїть,
В очах її сльози, бо жінка ця – мати,
Яка все ще вірить синочка зустріть...
Другие материалы по теме
|