Де я знаходжу творчості джерела, Коли все так буденно навкруги? Моє життя – трагедія весела, В якій всім вам зіграти до снаги. Я і актор на сцені сьогодення, Я і глядач у залі забуття, То ви у мене просите прощення, То я до вас приходжу з каяттям. Сумуючи від радості хвилину, Годинами радію гіркоті. Привчили нас стояти на колінах І жити вік покірно в німоті. Покинуті всіма напризволяще, Навчилися вмиватися слізьми. Чомусь гадалось, що ми в світі кращі, А виявилось кращі є, ніж ми. В потоці слів я не шукаю броду І почуття в глибинах не топлю. Не зрадив я ні племені, ні роду, Ані землі, якій сказав:»Люблю!» Я і сумую, і сміюсь до кольок, Буває, що влаштовую банкет. -Плачу за всіх!- проте ніхто до столу Не поспіша, де в самоті поет. Відсіль моєї творчості джерела, А не в стражданнях довгих уночі. Моє життя – трагедія весела, Де ми усі актори й глядачі!
************ Благословляю смуток Межигір'я І келих із Дзвонкової води. Благословляю церкву на узгір'ї І під горою Кобзаря сліди. Благословляю Вишгород і села, Вздовж берегів священного Дніпра. Полів безкрайніх неозору велич І мозолисті руки плугаря. Благословляю наші світлі мрії І право жити на своїй землі, - Де вічно ми будуємо і сієм, І навпіл ділим радості й жалі. Благословляю наше сьогодення, І тих, хто вже блаженствує в раю. Дай, Боже, нам здоров'я і натхнення Добро творити в рідному краю.
З дебютом привітав, а вірші не прокоментував - виправляюсь "Де я знаходжу творчості джерела..." за цей твір по 5-бальній шкалі поставив би 6-7 балів або й навіть
Не менше сподобався і Ваш другий вірш! А чого тільки варті слова: "Дай, Боже, сил, здоров*я і натхнення Добро творить нам в рідному краю."
Дай Боже Вам, Вікторе, і надалі створювати таку гарну поезію! Друкуйте ще!!!
Дуже сильний вірш! Кожний рядок уже говорить цілим віршем, а тут їх стільки! Особливо сильна, як на мене, перша частина.... Щодо авторського виконання - ви праві. Вірші набувають нового звучання!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")