Розкуйовджена Мавка бігала Поміж травами І покосами. Що їй зорями Наворожено? Жити славою Чи йти босою Поміж тернами І яругами, Ніжки білії В кров роздряпати І розтерзане Надпотугами Серце-лілію Вбити ґратами.
Мавко-любонько, Поміж зорями Десь стежиночка В'ється вужиком, Ружі-губоньки Надпрозорії П'ють росиночки, плоть остуджують.
Мавко-сестронько, Не губи себе Полиновими Снами згірклими. Всесвіт вертиться, Не зречись небес, А оновлено Сяй нам Зіркою!
|