ТВОЄ РІЗВО (Вірш-загадка)
ТВОЄ РІЗДВО
Ще не було нічого.
Ще в майбутті слова.
Тільки у Вічність човен
Вже відпливав.
Лиш народилась ніжність,
Як весняна вода.
Світ її ніжив, ніжив,
Смутку ясного додав.
Слабкості загадковій
Дав потаємних сил.
Серце налив любов’ю,
Щедро сипнув краси.
Срібла – у погляд, шовку –
До золотого плеча…
І закохавсь – до шоку! –
Замилувався Час.
В коси вплітались зорі,
Ніжно леліла длань.
Тіло, іще прозоре, –
Вже як вулкан тепла.
Дав весняного снігу,
Що так неждано летить.
Пестив і ніжив, ніжив –
І народилась… Ти!
Дощик Тобі з веснянок,
В очі – блакить небес.
Хто Ти: Богиня? Мавка?
Хто розпізна Тебе?
ТИ – джерельце чи повінь?
Чи насолода-біль?
Зради, страждань, любови –
Більше чого в Тобі?
Ще не було нічого…
Ера віки пливла…
Порожньо, зимно, чорно…
Ти – вже була!
Ще не зривались коні,
Ще ні доби, ні юрби,
Ще не було нікого –
Світ вже Тебе любив!
Ще ні жури-печалі,
Ще не світив вогонь –
ТИ освітила далі
Сяйвом своїх долонь!
Усмішка – вже Джоконди! –
Так таємниче цвіла!
Хто вона?
ЖІНКА!
Онде
Щойно отут пройшла.
(© Любов СЕРДУНИЧ)
Додав: Lubavka (05.03.2016)
| Автор: © Любов СЕРДУНИЧ
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 2
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.