Втомилась від життя…
Втомилась від життя – обман один навколо… Як звірі люди, світ неначе дикобраз… Ніхто не бачить іншого проблему, Ніхто не відчуває сліз чужих й образ… Нема стабільності, бажання, цноти… Лиш вигоди шукає кожен з нас… Не в моді чесність, щирість і кохання – Душа не в силі стерпіти це враз… Нема відповідальності і страху… Бажань чогось в світі домогтись… Коли ж нахлине жаль пекельний, Чекають, що сама повинна обійтися… Всі користі чекають і поради… Підтримки, вигоди, усмішок і турбот… Та я ж жива і також знаю миті, Коли чекаю я на зустріч крок… Я ж не скарбничка радості й чесноти – Мене не варто надто тормосить… Я теж жива і відчуваю болі, Хоч допомоги і не звикла попросить… Я не ресурс, як нафта, газ чи руди… Зігріти всіх не в силах крадькома… Згораю наче свічка на даремне Й нікого надто не тривожу я… Ніхто мене не гріє почуттями, Давно ніхто живою не вважав Хоч час пливе, та не зажили рани… А час бажання знову не настав… Мене сприймають тільки як розраду, Продукт, що не відмовний у світах… Котрого кожному доволі треба дати, Щоб до проблем перебороти шлях. А де душа моя? Де біль її жагучий?.. Хто зрозуміє і почує й віднайде? Хто скаже нащо я на цьому світі… Й для чого дух мій ще бунтує і живе?... Моя родина?.. – й думати даремно… Невже і син таким «продуктом» є, Котрого лиш тоді приймуть насправді, Як іншим шлях в життя підкаже і знайде?... Моє житло?.. – чуже воно хоч рідне… А друзі?.. А чи справді друзі є?.. Тоді лиш, як всміхатимуся завжди – Тоді їх круг – пристанище моє… Мій сенс життя – долати і прожити! Без горесті, без сліз і без страждань… А де ж воно, життя моє насправді?.. – Воно лиш Богу віддавало дань… Нема нічого – вільна я як завжди… Занадто вільна, як небесне полотно. Нема опори – та нема і зради… Я надто сильна – не впаду на дно!..
Додав: Lilafea (30.08.2011)
| Автор: © Іванна Осос
Розміщено на сторінці : Вірші про жінок , Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1912 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА