Натомились ноги,натрудились руки, Срібло - павутиння у коси її вплелось, А в очах безмежжя любові й тривоги , За дітей -онуків,щоб добре всім жилось. Болить в мами серце за свою дитину, Що шука роботу по чужих краях, Трудиться до поту,до ізнеможіння Не у себе вдома,на чужих полях. Прогляділа очі ,із тужила душу, Обходила стежки й широкі шляхи. Приїздіть додому,до рідної хати, Кращої домівки в світі не знайти. Не мандруйте світом,не втрачайте силу, Не тужіть за краєм,який вас зростив, Повертайтесь діти,вас чекає мати, Чекає калина й солов"їний спів.
Годі, діти, годі! Чужий шлях топтати. Силоньку лишати Десь на чужині. Повертайтесь, діти, До рідної хати, Та й почнемо жити, Як нам Бог звелів. Сіяти, орати, Свої рідні землі. Зустрічати ранки, Проводити дні. Життя будувати, Дітей годувати, Собі на розраду, На радість мені.
Так,пане Іване,цей вислів знаю давно і не лінуюся користуватися словником,в даному випадку прочитала про те, що є слово "ізнемогти"тому й використала слово "ізнеможіння".Цілком покладаюсь на ваші знання і визнаю свою помилку,щиро дякую за коментар.
...Болить в мами серце за свою дитину, Що шука роботу по чужих краях... Скільки ж то серце може ще витримувати, зболівши геть за тими діточками, що змушені тинятись ПО ЧУЖИХ КРАЯХ!!!
І дійсно болюча тема.Єдине,потрібно якось замінити два слова:жилось і ізнеможіння,так як перше- російське,а друге видумане(изнеможение).А загалом чудовий твір. :yes:
Дякую,Ярославе,щиро рада вашому відгуку,все врахую і спробую допрацювати тим більше ,що й попередні коментарі наголошують на цей недолік в моєму творі.
Ви справді підняли болючу і актуальну тему, але рими ідуть через рядок (тобто не всі рядки римуються), та самі рядки занадто довгі, здається. Не треба мені дякувати (розмріявся да ) для мене краще буде, якщо ви прокоментуєте ще хоча б один з моїх віршів. Дякую за увагу
Щиро дякую вам,пане Романе,рада що мій твір вам сподобався, це означає ,що у вашому серці живе любов до своєї Батьківщини,до своїх рідних.,які живуть тут,бажаю щоб доля привела вас до рідного порогу.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")