Як мишка знайшла собі друга Жила собі у місті Ковелі у трикімнатній нірці мишка Сіроманка. Вона працювала в магазині «Салют» прогризувачем дірочок у твердих сирах. Але у мишки не було друзів, тому після роботи вона завжди сумувала…
Одного разу Сіроманка прочитала у газеті оголошення маленького бегемотика зі спекотної Африки, який дуже хотів побачити сніг.
Мишка написала листа бегемотику і запросила його до себе в гості, на новорічне свято. Невдовзі іноземець в одній лише тенісці та шортиках приїхав до мишки в Ковель. На вокзалі Сіроманці довелось замовити для гостя теплу шубу й таксі. Дорогою бегемотик не переставав дивуватись, чому на вулицях міста розкидане морозиво?! Мишка пояснила, що це і є той самий сніг. Бегемотик вирішив спробувати сніг на смак і ще більше здивувався. Та ж він не солодкий?!
Під час перебування в Ковелі бегемотик дізнався багато цікавого про справжню українську зиму, сувору та засніжену. Побував на новорічних святах, побачив у центрі міста ялинку, всю в гірляндах та іграшках. А тоді запросив гостинну сіроманку до себе, в Африку, де завжди літо.
Ось і казочці кінець. А хто слухав - молодець! Малиновська Жанна, 11 років, 1 клас Ковельської міської гімназії.
|