Така собі казочка (присвячується подіям на Близькому Сході)
.У тихому лісочку,
Де квітне сон-трава,
В хатинці на дубочку
Жила стара Сова.
До неї завжди радо
Ходили "стар і млад",
Бувало, дасть пораду
І справи йдуть на лад.
У лісі всі пернаті
В гармонії жили.
І бідні, і багаті
Мирились, як могли.
Але одного разу
Почувся гамір, крик.
Смертельний вірус сказу
В лісочок той проник.
Приніс його Папуга,
Заморський диво-птах,
Назвався щирим другом
Пернатих і комах.
Якусь брехню казкову
Папуга той приніс.
Його палкі промови
Розбурхували ліс.
Не все шановне панство
Повірило брехні.
Сварились за гетьманство -
Застрягли у війні.
Почубилися браття.
Не ту обрали путь.
Горів лісок в багатті.
Підпал вчинила лють.
Пожежу ту гасили
Ведмідь і Лева син.
Лили вони щосили
На полум"я бензин.
"А де Папуга хвацький?"-
Лунає в лісі крик.
Сказав, що справ багацько
І десь тихенько зник.
"А що ж Сова премудра?
І де вона була?"
"Читала Камасутру
Пожежникам-Ослам?!"
Згорів лісок дощенту.
Пернатий люд пропав.
А землю ту в оренду
Папуга потім здав.
В далекому лісочку
Живе тепер Сова
І тихим голосочком
Говорить всім:"Ca va"
Прим. "Ca va" - справи ідуть добре( франц., с - седій)
Додав: leskiv (01.12.2015)
| Автор: © Пироженко Таміла
Розміщено на сторінці : Вірш-казка , Пироженко Таміла
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2003 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 4
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.