Чи не виспався
сьогодні,
Чи не з тої
встав ноги, -
Бо дратує що
завгодно
Зранку душу
навкруги.
То блакиті в
небі мало,
А вже сонця – й
поготів.
То зозуля так
кувала,
Що злічити не
зумів.
То затемно на
узліссі,
А у хащі –
навпаки.
То роса блищить,
як бісер,
То воложить
пелюстки.
То гуде
нестерпно бджілка,
То від тиші не
втечу.
То щоку голубить
гілка,
А то хлисне
досхочу.
Тут – струмочок
мілководний,
Там – підтопить
береги…
Чи не виспався
сьогодні,
Чи не з тої
встав ноги?..
10.04.12
|