«Чому так довго ти живеш, мій друже,
Давно казали, що тобі гаплик?»
« Щасливий, що тобі це не байдуже:
Тому, що я вмирати ще не звик.»
2. Про пташине життя
Бувають ситуації життєві,
Що часом заздрять навіть Горобцеві.
Завжди знайде собі щось на Подвір’ї.
Живе, як Янукович в Межигір’ї.
Бувають ситуації життєві,
Що й Янукович заздрить горобцеві!
3. Про фрукти і горіхи
Горіх – не яблуко, його не треба рвати.
Він сам осиплеться, а нам – лише зібрати.
4. Про інформацію
Від новизни у мозку тиск високий,
Як в кавуні, що репнувся від соку.
5. Явища
Всі явища існують об’єктивно
Від нашого бажання не залежать,
На хід життя впливають інтенсивно,
І віддають нам те, що нам належить.
6. Закони Природи
Закони всі в Природі незалежно
Від нас, впливаючи на нашу сутність,
Існують і працюють, як належно,
Хоч ми не знаємо про їх присутність.
7. Відкриття
Всі відкриття - це, дякуючи Богу,
Винагорода за митарства, втому…
Це, як кийком по голові з-за рогу,
Як яблуко - на голову Ньютону,
Як блискавиця, Архімеда оклик -
Враз, несподівано і дуже швидко:
Було – закритим для людського ока,
Стає - для всіх доступним, очевидним!
Дуже цікаві роздуми. Вони мене надихнули на вірш. Ось пару слів...
Бог, як Отець наш – Повелитель Усіх навчає нас творити На благо Матінки – Землі, А ми - глухі, щоби злетіти, Немає правди куди діти, Сліпцями ходимо в імлі.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")