Кажуть в народі - спиться то і сниться ,
Пророцтв тут жодних сон нам не дає ,
Не вірю в це. Не буду я божиться,
Але у снах багато правди є!
Бувають сни пусті, а є й від Бога ,
А це коли нас піднімає Бог.
Несе в обіймах де крута дорога ,
Спустить на землю, де нема тривог.
Бувало й так , насниться щось минуле,
А найчастіше сниться мені шлях,
Ходжу по ньому колесом забулим,
І виходу я не знайду ніяк!
Прошу у Бога, щоб вказав дорогу-
По обрію десницю проведе,
Де небо пригорта землицю вбогу,
Туди за руку, немов батько , поведе!
І вірю я, що сон колись здійснИться,
Я горлицею в небо полечу,
Такий же сон й тобі, любий, присниться,
Для нас обох гніздечко там зів`ю!
|