Темно на вулиці, місяць за хмарами,
Зорі також повкладалися спать,
Вітер принишк і застряг поміж шпарами
Голих дерев , вже збирався дрімать.
Рипнули двері... Тихенько відкрилися,
Хтось виніс свічку, дорогу світив,
Цвіркнув цвіркун, мов дзвінками розлилося
Спів гомінкий, цілий рій розбудив.
Місяць стривожився, хмарка посунулась,
Око своє на подвір`я спустив,
Скрізь позасвічував, зірка прокинулась,
Разом шукають хто сон розбудив.
Знав місяченко ,дівчИна закохана,
Вийшла до милого , серце щемить,
Повна по вінця любов не прихована,
Свічка погасла... лишився світить.
|