Непокаране зло,
рано воно чи пізно,
все ж таки проросте,
у погане зерно.
Непокаране зло,
перетвориться в муки
і затягне в сміття,
де народне крило.
Непокаране зло,
деградує в століття
і гріховності звуки,
ріжуть душу, як скло.
Можливо і не треба відповідати злом... Та все всім прощається , як наприклад тим, хто був у минулій владі, а вони знову приходять, як перероджене зло і стає в житті ще гірше....Дякую за коментар...
Все вірно сформулювали, пані Ірино. Але от у другому катрені я не зміг ухопити думку, як мовиться, за хвіст. "Переписане зло перетвориться в муки і затягне в сміття, де народне крило" Я чомусь ніяк не можу "догнати", чому народне крило у смітті. Може, одруківка у слові "де". Може, там має бути слово "все", тоді ясно, що переписане слово затягує у сміття і народні думки, і сам народ.
Мабуть я трішки зміню вірш... Переписується, значить часто ми переписуємо, наприклад історію у брехливих рамках, бо то є зло, а потім це може вилитися у людські трагедії де простий народ... Наприклад : Росія краща за Україну, України нема як держави... Спасибі, що завітали.
Дуже вже песимістично, п. Ірино. Людина сама собі творить світ, як і добро, так і зло... от тільки добро творити важче, бо треба брати на себе відповідальність і не тільки за себе, і дорога терниста, а зло - це короткий шлях до "раю", але тільки земного...
Це не пісимістично, пані Катерино. це правда . Зло, яке залишається після різнихподій, чи то револіцій, чи то інших заворушень, знову приходить і деградує, і стає ще гірше... От наприклад, був в одній партії , наробив хто зна що, потім піщов в іншу , а проблеми в державі залишаються тіж самі... Дякую!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")