Не завжди самота приносить спокій,
Не завжди колискова заколише,
Не завжди скажеш скільки комусь років!
Лишень тому, що він «на ладан дише».
На самоті сумуєш, бо забутий,
І спокій твій стає тобі тюрмою,
То ж молишся, щоб Господа почути,
Розмова надокучила з собою.
Заслухаєшся в пісню і сон змориш,
Слова зайдуть у душу й розтривожать ,
Дитинство призабуте зі сну збудиш,
І гіркоту словесну лиш помножать.
Не вгадуй роки, це земний рахунок,
Душі вони ніколи не міняють,
Скільки б не жив, це Господа дарунок,
Роки земні, а душі воскресають!
Думки, думки, горобчики безкрилі,
Притихли , геть зіщулились, змарніли,
Чекаєте хвилинку чуда, милі,
Щоб крила виросли і ви злетіли!
|