Прослухати у авторському виконанні можна тут:
http://www.chitalnya.ru/work/1502366/
Приємні люди... Рідна мова...
I стільки в стінах теплоти,
Що оживають в Храмі Слова
Книжкові таїнства, світи.
Нам і незчутися, коли ми
Вже на Тарасових стежках,
Де віє вітер України...
Які ж бо чари у книжках,
Що можуть нас отак, відразу,
У інший світ перемістить,
І навіть в інший вимір часу...
У Храмі Слова важить мить.
Багато важить, бо в мізерність
Вмістилась вічність. Вічність слів,
Яку людське сприймає серце
Впродовж не віку, а віків...
В бібліотеці знову люди.
Ідуть за Істиною в Храм.
Тихенько! Вам молитву чути?
То душі моляться книжкам.
|