Стою на узгір*ї край сяйва води, Закоханий в сонячну зливу, Здається сьогодні, що я молодий, Безпечний, наївний, красивий, У пахощах цвіту весняних садів, Думками в минуле полинув. Я птахом злітав із вершин цих горбів І дерся назад без упину. І повнилось радістю серце моє, І світ зігрівав добротою. О, юність крилата, де зараз ти є? Вернися до мене весною. Як солодко мріять край сяйва води, Купаючись в сонячній зливі. Іще б через рік повернутись сюди Ізнов молодим та щасливим.
Зворушливо (щодо вірша)... Він спонукає до філософського відступу (думаю, у 45 маю на це повне право). У мене інші погляди на те, що минуло. поділюсь із Вами: не треба за минулим і юністю жалю, краще жити "зараз і тепер". Дуже сподобалась у цьому плані заключна думка із книги Ірен Роздобудько "Зів'ялі квіти викидають", щось на кшталт: жити потрібно за правилом трьох ножів. Перший для того, щоб відтинати минуле. Другий (маленький і гострий, ніби срібна голка) у серці має бути для того, щоб не забувати відчуття болю і співпереживати, а третій - боронитись від ворогів. За вірш та мрії - "5". (а мріяти можна, навіть треба! )
Не покотом слів за крила лови Не птахом дерися на пагорб - вся юність пройшла, та Ти молодий, щасливий, бо линеш за фахом. Можна згадувати свою молодість, але ніколи не жалійте, що вона пройшла, бо теперішнє життя образиться, а старість буде за це мстити. Живіть теперішнім.
Мрії всі роки покірні, і зімяті навіть за життя, й безупинно понад міру вірні і солодкі навіть з каяттям. і старі, немов пожовкле листя, сповнені надії і чекань - як у зливах потойбічне вістря допоможуть тихо й без вагань.
мріяти важливо, бо мрії допомогають вижити і йти далі. дуже гарний вірш.
І повернетесь, молодим і красивим! Душа не старіє ніколи, а Ваша не зможе, Ви у віршах, сильній, гарній поезії! І навічно будете у світі молдодим і красивим разом зі словом!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")