Осені не хочеться води І роси холодної на травах. Осінню шукаємо сліди, Що ведуть у літа теплу гавань. Пам*ять не бажає мимохіть Згадувать минуле й забувати. З кожним роком павутиння сіть Все густіше обплітає свята. Мужність обійдеться без бравад, Та не має мужності без правди. Відступив би може і назад, Якби шлях в майбутнє я не знав би.
Якщо не брати 2 перші рядки, то твір не відмінно! Але скажіть, а до чого тут згадка про осінь? Я розумію, що це ніби життя і хочеться щоби роки повернулись до весни до чи до літа. Але як це пояснити, що не хочеться у цей час води, і не нам, а не хочеться цій порі року? "Осені не хочеться води І роси холодної на травах" Можливо усе так просто, що далі нікуди, але на мою думку, ці твердження просто заплутують читача. === хоча бачу у коментарях таке питання не виникало і твір подобається...
Кожна пора року, як і пори людського життя, мають власні ознаки. Навесні не дозрівають яблука. Восени не цвітуть вишні. Як на мене, "осені не хочеться води", бо пройшла літня спека, а, отже, і спрага. Восени пожинаємо те, що засівали навесні, - тому "роса холодна" (прикрий спомин, наприклад, чи помилка) засмучує. Підводяться підсумки:"Мужність обійдеться без бравад, та немає мужності без правди"... Втім, автор пояснить краще. Мені вірш сподобався. Без бравад.
Вода - це омана, брехня, а тут іще росою тебе втішають.чистою... Потрібно знайти мужність признатися в цьому. Проте було ОСЕНІ НЕ ХОЧЕТЬСЯ БІДИ ЮНОСТІ ГАРЯЧОЇ НА ТРАВАХ,,, Хай буде в що віриться читачу!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")