Я думаю уже давно:
-Чому ми так усі змінились?
Десь зникала щирість і добро,
Злість, скупість в людях залишились..
Колись розмови всі вели,
Бо нічого було скривати.
Тепер і рідні вже німі,
Щоб зайве щось не розказати.
Філософський вірш і дуже актуальний. Маєте рацію,п.Галино, світ змінюється і не в кращу сторону, навіть не по годинах, а щохвилини і коли людина ще молода, вона може собі дозволити не помічати цих змін. Вона завжди у русі, в роботі, в метушні, а ось ми з вами (беру по собі) тихо шкандибаємо по обочині, бо наздогнати вже несила, і ми добре знаємо куди ми йдемо, тому кожна секунда для нас дорога і тому саме ми, покоління, що відходить, добре бачимо і відчуваємо ті зміни. І щоб Вас переконати, прошу згадати наших дідусів і бабусь, що вони думали по цьому поводу, а що думали пра... вже й не говорю.
Наші пра-прадіди були безграмотні ,але вони духовно були БАГАТІ іЩАСЛИВІ, бо родина трималася розом,вони не боялися самотності. Люди спілкувалися щиро і пригощали щедро. Зараз без запрошення уже і до рідні не ходимо. молодь це ще не усвідомлює,а людям літнього покоління важко звикнути.Дякую за відгук,Катерино Петрівно!
Десь багатіємо, а в чомусь і зубожіння.Віртуальне "спілкування" віддалило нас одне від одного. Хоча камінь спотикання , звісно, не лише в цьому. Проблему підняли , пані Галино, а відповідь...вона таки не на поверхні.
Часто людина ,досягнувши "ЧОГОСЬ",бо ці досягнення бувають різні ,відокремлюється від тих,з ким вже "ПУД СОЛІ З"ЇЛА",це гірко (особливо,коли це рідні ).Дякую,пане Карась.
Двоїсте відчуття від прочитаного. Загалом ніби й погоджуєшся, але в глибині душа однак бунтує, що не все так погано. Бо коли взяти молодь, то завдяки сучасному прогресу вона спілкується в рази більше за нас, колишніх. Інша справа, що ми те спілкування не визнаємо за справжнє. Але чи це наша проблема, чи проблема людності загалом - це ще питання.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")