"Дармоїдка,- сказала зневажливо
Літній жінці розлючена пані,-
Я щоденно працюю обтяжливо,
Ти маніжишся десь, на дивані.
Чи в маршрутці товчешся удосвіта.
Не пропхаєшся в транспорт. Їй-богу!
Тільки знаєш, що скиглити::"Ой, біда!"
І канючиш в держави підмогу.
Все старе порохно хоче пенсію
І субсидію, пільги і ліки.
Від податків я впала в депресію.
Щоб ви здохли, старі і каліки!
Ну, яка з тебе користь?!"- ганьбилася
У маршрутці дебела дівиця.
А старенька лиш сумно дивилася:
".Має рацію ця молодиця."
Так, вона теж була молоденькою
І справлялась з роботою вправно.
Постаріла дочасно. Подейкують;
"Син єдиний загинув безславно."
І хотіла б, напевне, трудитися,
Тільки неміч - не любляча тітка.
Ой, як гірко, повірте, змиритися
З тим докором лихим:"Дармоїдка".
Гірка правда, хоч як не хочеться собі признаватися, але нинішня молодь геть не має поваги до старших. Не можна і всіх під одну гребінку стригти, але уважних - одиниці.
Поки молода, думає що ніколи не постаріє! Та це доля кожного!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")