Що зробити, щоб люди прозріли?...
Жовтень – вісник осінньої днини, Стелить жовті свої килими І від сивих батьків до дитини Знають всі, що йде час до зими. Знають всі коли виспіло жито, Коли дівчині йти під вінець, Коли кулею серце пробито - То не в танчики гра – це кінець. Знають всі і про все – пречудово, Та не знають чомусь, лиш одне, Що від болю земля щодобово В муках корчиться і не збагне, Що вона не змогла, не зуміла Передати людському єству?... А так тішилася, так хотіла Бути чистою з ним наяву. Зустрічати зорю і світанки. Цінувати родину і труд. У любові нести сподіванки, Відкидаючи жахи і бруд. Як закралося зле і нечисте, Що скалічило розум і слух, Ставши цінним? Слизьке і звивисте Роз’їдає серця, нищить дух… І росте щогодини, щомиті, Розгортаючи мантію зла. І на дранті, і на оксамиті Буйним цвітом та гадь розцвіла. Що зробити, щоб люди прозріли І побачили правду, не сон?… Щоб любов’ю серця запалили І впаде титулований трон. І розвіється прахом, і кане У космічних просторах петля, Лиш туманне об’єднання тьмяне Зможе бачить щаслива земля. А любов відбудує і злічить, Бо та сила від Бога Творця, Воскресає серця, не калічить А, лиш творить життя без кінця… … Отак тужить земля у напрузі І страждає за наші гріхи… А чарівочка - осінь в окрузі Стелить килим на биті шляхи…
Додав: Asedo1949 (26.10.2018)
| Автор: © Катерина Чумак.
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1525 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 10
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.